Musiikkia taidekeskuksessa 20.10. ja 26.10.

Lauantaina 20.10. klo 16 alkaen (liput 10 €)

Improvisationaalisia etnotuulahduksia Tiibetistä Intiasta ja Afrikasta

Jarmo Heininen, sarod  –  Tero Nieminen, kurkkulaulu ja didjeridoo  – Mikko Koivisto, tabla ja lyömäsoittimet sekä Aliisa kitara ja laulu

   

”On havaittu syntyvän matalia taajuuksia, kun maapallo pyörii akselinsa
ympäri. Didjeridun soinnin ylä- ja alaäänet saavat tuntemaan, että olet
keskipisteessä.

Ihmisen kehonkin ominaistaajuudet ovat matalia. Soittimen taajuudet
aiheuttavat resonanssivärähtelyä, jonka seurauksena verenkierto ja
aineenvaihduntaprosessit tehostuvat. Resonoinnin aikana kohteet
siirtävät värähtelyssä energiaa toisilleen.”- Tero Nieminen

Perjantaina 26.10. klo 18 alkaen  (liput 10 €)

Antti Tolvi: Gong solo

Kemiönsaarelainen itseoppinut säveltäjä, äänitaiteilija ja esiintyjä Antti Tolvi on ollut yksi keskeisimpiä nimiä Suomen underground-musiikin kentällä vuodesta 2002 lähtien. Antti on soittanut yli 200 konserttia ympäri maailmaa mm. Kiinassa (Shanghai EXPO 2010), Japanissa (kaksi kiertuetta) ja Yhdysvalloissa (neljä kiertuetta vuosina 2005-2015). Antti Tolvin nimeä kantavia soololevyjä on julkaistu kolmetoista kappaletta ja Antti on ollut mukana yli viidelläkymmenellä levyllä soittajana ja/tai säveltäjänä. Viime vuosina Antti on tehnyt useita äänitaideinstallaatiota eri gallerioihin ympäri Suomea. Antti on järjestänyt vuotuista äänitaiteeseen / kokeelliseen musiikkiin keskittyvää Kiilan Äänipäivät festivaalia Kemiönsaarella vuodesta 2014 lähtien. Antin toinen ammatti ja intohimo on Qigong ja Zen meditaatio. Ohjaajana Antti on toiminut vuodesta 2010 lähtien.

www.anttitolvi.com

GONG

Aineellisesti gong on taottu metallilevy. Se on yleensä muodoltaan pyöreä. Pinta on laakea, reunoiltaan taivutettu. Gongin pinta on jaettu kolmeen alueeseen. Jokainen alue tuottaa soitettaessa erilaatuisen äänen. Eri alueilla on myös eri merkitys. Gongia voi ajatella aurinkona. Se symboloi henkeä ja edustaa alkuperäistä hiljaisuutta ja luomisen mahdollisuutta. Gong muodostaa äärettömyyden ensimmäisen liikkeen. Sen värähtelyt ovat kaikkien olemassa olevien tai mahdollisesti olemassa olevien muotojen, olentojen ja ajatusten elämänvirtaa. Yksittäisen nuijan iskulla gong säteilee elämää spektrin ja taajuuksien halki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *